Banánovo-ovsené chrumkavé keksíky z 3 prísad
Aj z troch prísad sa dajú urobiť keksíky. Banány, hrozienka a ovsené vločky. Ak majú byť bezlepkové, stačí ovsené vločky zameniť za pohánkové, pšenové, či iné bezlepkové. Jednoduchá chuť, pre deti výborné raňajky, desiata, olovrant, či večera. Zistili sme, že deti obľubujú jednoduché chute. Ešte nie sú pokazení extravagantnými chuťami, oni jedia, lebo sú hladné. My jeme, keď sme hladní a aj preto, lebo nám to chutí. A tak sa aj my učíme jednoduchším, obyčajným chutiam.
Prísady:
Počet porcií: 15 kusov, čas prípravy: 3 minúty, čas pečenia 15-20 minút
- 3 rozpučené banány
- 1 1/2 šálky ovsených vločiek
- 2 pl hrozienok
Postup:
Vyhrejeme rúru na 180 stupňov. Banány v miske rozpučíme vidličkou. V kávovom mlynčeku zľahka premelieme vločky tak, aby tam ostali aj kúsky. Vločky dáme do misky s roztlačenými banánmi, pridáme hrozienka a premiešame. Dáme papier na pečenie na plech a položíme naň 1 polievkovú lyžicu hmoty. Lyžičkou ho trochu roztlačíme na tenší plátok. Čím tenšie, tým chrumkavejšie, ak necháte hrubšie, budú také vláčne. Tak alebo onak sú veľmi chutné. Z cesta vyjde okolo 15 keksíkov. Vložíme do rúry a pečieme 15-20 minút.
Tip:
Celkom sa tam hodia aj nejaké vlašské orechy, škorica, či iné sušené ovocie.
Dobrú chuť!