;

Bezlepková bublanina (vegan, bez cukru, bez oleja)

Pri pozeraní jedného seriálu večer, kde boli ovocné koláče, Peťo slintal, že nech upečiem taký. Že stále pečiem teraz len čokoládové a on má chuť na nejaký ozaj ovocný. A keďže moje bezlepkové zanietenie pokračuje (už pečiem len bezlepkový kváskový chlieb), upiekla som bezlepkovú bublaninu. Nech sa páči.

Bezlepková bublanina

Takéto recepty a ďalších 105 perfektných receptov vás čaká v našom online kurze: 21-dňovej zmena. Je to kurz kde sa dozviete ako sa stravovať zdravšie. Nájdete tu návody, čo si nachystať v kuchyni, kde a čo nakupovať, ako variť, čo s čím kombinovať. Všetko detailne no zároveň jednoducho popísané. Nie je to kurz len o varení, ale každý deň rozoberáme aj tému, ktorá sa týka výživy a optimálneho zdravia. Je to kurz o plnohodnotnej strave. Zároveň sme mysleli aj na všetky možné alergie a intolerancie, skrátka každý si tu príde na svoje.

Prísady:

Počet porcií: 1 plech, čas prípravy: 10 minút, čas pečenia: 25-35 minút

  • 250 g cícerovej múky
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 50 g tapiokovej múky (alebo škrobu)
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1 čl jedlej sódy
  • 80 ml datľového sirupu (alebo iné tekuté sladidlo)
  • 320 ml rastlinného mlieka
  • ovocie podľa vašej chuti (veľa)

Postup:

Zohrejeme rúru na 180 stupňov.
Vo väčšej miske zmiešame mokré prísady ako cícerovú múku, strúhaný kokos, tapiokovú múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a premiešame. Potom primiešame datľový sirup a rastlinné mlieko. Na papier na pečenie vylejeme cesto a posypeme husto veľkým množstvom ovocia, ja som mala poruke mrazené jahody a broskyne. A šupneme do rúry na 30 minút, skontrolujte špajlou a keď je čistá, bublanina je hotová. Najlepšia je čerstvá. Dobrú chuť!


Tip:

Niekedy pridám zopár lyžíc orechového masla, všade sa nám hodí arašidové maslo, či tahini. Minule sme nemali sójové mlieko, tak som dala čistú vodu a necítili sme nejaký rozdiel.