;

Bonbóny z bielej čokolády

Raw biele čokoládové bonbóny

Tentokrát mám v zálohe bonbóny z bielej čokolády. Opäť v raw prevedení. Ak ste doteraz nevedeli ako prekvapiť vašich milých nejakým jednoduchým a pritom lahodným receptom na bielu čokoládu, tak teraz sa to dozviete. Držia tvar aj mimo chladničky, takže si so skladovaním nemusíte robiť starosti.

 

Prísady  

(približne 30 bonbónov)

  • 70 g kakaového masla
  • 3/4 šálky kešu pomletých najemno
  • 4 PL agáve
  • 1 ČL vanilky
  • štipka soli
  • 1 PL hrozienok

 

Postup:

Kakaové maslo roztopíme vo vodnom kúpeli, potom pridáme agáve, kešu, vanilku a soľ a miešame, až kým máme voňavú tekutú hmotu. Nalejeme do formičiek, pridáme hrozienka a dáme schladiť do chladničky na 1 hodinu. Ak nemáte čas, v mraze stuhnú za 20 minút.

 

Tip

Bonbóny si môžete ozvláštniť aj iným sušeným ovocím ako napríklad goji, alebo pridať posekané orechy. Kakaové maslo môžete zameniť za kokosový olej, ale potom je potrebné držať bonbóny v chlade, inak sa roztopia. Ak si chcete spraviť dvojfarebné ako na fotke, tu recept na čokoládové bonbóny.