Čerešňovo-banánová zmrzlina
Vždy som milovala zmrzliny. Klasické ale aj ako nanuky. Toľko curku pokope a tá lahodná chuť :) Neskôr, už ako vegánka, som presedlala na sójové nanuky. Ale poslednú zmrzlinu som mala asi pred 4 rokmi. Bol to nanuk Provamel z Carrefouru. Našťastie ich prestali predávať :) Na dlhší čas som sa zmrzliny zbavila. Tento rok si to však vynahradím.
Čerešňovo-banánová zmrzlina vám nahradí túžbu po klasickom sorbete. Tu je to však úplne bez výčitiek. Môžete ju jesť na kilá! U nás vydržala dnes iba jedno vybratie z mrazu. A zmizla…
Prísady
- 5 banánov
- 1 kg vykôstkovaných čerešní
- med, alebo javorový sirup, či datľový sirup podľa chuti (záleží aké sladké, či kyslé máte čerešne)
Postup
Banány s čerešňami zmixujeme a dáme zamraziť aspoň na 2 hodiny. Keď ich vyberieme z mrazu opäť zmixujeme na krém. Na tento recept vám postačí aj ponorný mixér. Druhé mixovanie nám spraví tú zmrzlinovú chuť a konzistenciu. Ak vám to ide mixérom ťažko, môžete priliať trochu orechového mlieka, alebo vody.