Chrumkavé škoricové koláčiky (snickerdoodles)
Ak ľúbite škoricu, tieto keksíky vám určite budú chutiť. Môžete si vybrať bezlepkové, či nie. Tapiokový škrob je prísada, ktorú nehodno nahradiť, vďaka nemu sú chrumkavejšie. Tapiokový škrob dnes dostanete za prijateľnú cenu v bio obchodoch, ale môžete zameniť aj za arowroot.
Prísady:
Počet porcií: 10-12 keksíkov, čas prípravy: 15 minút, čas pečenia: 10 minút
- 1/2 šálky bezlepkovej múky (alebo špaldovej)
- 1/2 šálky mandľovej múky (alebo ovsenej)
- 1/3 xylitolu (alebo cukru z kokosových kvetov) + 1 pl na obalenie
- 1/4 šálky rastlinného oleja (slnečnicového, sezamového)
- 2 pl tapiokového škrobu
- 1 čl mletého ľanu s 2 pl vody (zmiešať a nechať 5 minút postáť)
- 1 čl kypriaceho prášku do pečiva
- 1/4 čl škorice + 1 pl na obalenie
- štipka soli
Postup:
Suché prísady zmiešame zvlášť, mokré zvlášť a potom ich spojíme. Vytvarujeme guľky ktoré namáčame do 1 pl cukru a 1 pl mletej škorice. Dáme na plech túto guličku a pomocou vidličky guľku rozpučíme na placku. Čím tenšia placka, tým chrumkavejší koláčik. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút. Ak chceme ešte chrumkavejšie, pečieme ďalších 5 minút.
Tip:
Namiesto ovsenej múky môžete použiť aj inú bezlepkovú (pšenovú napríklad). Spravili sme k tomu ako bonus akože čokoládu (ďatlový sirup, karob a ovsené mlieko), odporúčame!
Dobrú chuť!