Fašírka s batatou
Jedna z mojich obľúbených fašírok, veľa zeleniny, takmer bez tuku a dokonalá chuť. Nemám čo dodať. Vyskúšajte!
Prísady
- 1 sladký zemiak
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika
- 4 datle
- 5 PL mletého ľanu
- 4 PL lahôdkového droždia
- 4 veľké šampiňóny
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 ČL himalájskej soli
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- 1 ČL kurkumy
- 1 ČL mletej rasce
- 1 ČL bazalky
Postup
Najprv zmixujeme sladký zemiak. Potom pridáme všetko ostatné a mixujeme. Občas treba stierať boky, chvíľu to trvá. Potom vytvarujeme fašírky a dáme sušiť na 42 stupňov na 10-12 hodín. Po pár hodinách pretočíme na druhú stranu a sušíme ďalej.
Tip
Výborne chutia s nátierkou, či orechovým syrom a zeleninou. Skúšala som dve varianty. Jedna varianta nebola úplne presušená, vnútro bolo šťavnaté. Druhá varianta bola úplne vysušená aj zvnútra. Obe boli perfektné.