;

Fašírka s batatou

Jedna z mojich obľúbených fašírok, veľa zeleniny, takmer bez tuku a dokonalá chuť. Nemám čo dodať. Vyskúšajte!

Prísady

  • 1 sladký zemiak
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 4 datle
  • 5 PL mletého ľanu
  • 4 PL lahôdkového droždia
  • 4 veľké šampiňóny
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 ČL bazalky

Postup

Najprv zmixujeme sladký zemiak. Potom pridáme všetko ostatné a mixujeme. Občas treba stierať boky, chvíľu to trvá. Potom vytvarujeme fašírky a dáme sušiť na 42 stupňov na 10-12 hodín. Po pár hodinách pretočíme na druhú stranu a sušíme ďalej.

Tip

Výborne chutia s nátierkou, či orechovým syrom a zeleninou. Skúšala som dve varianty. Jedna varianta nebola úplne presušená, vnútro bolo šťavnaté. Druhá varianta bola úplne vysušená aj zvnútra. Obe boli perfektné.