Hlivová sekaná so šošovicou a ovsenými vločkami
Prísady:
Počet porcií: 4 porcie, čas prípravy: 10 minút, čas pečenia: 35 minút
Hlivová sekaná:
- 150g hlivy ustricovej (alebo 6 ks šampiňónov)
- 150g ovsených vločiek
- 200g uvarenej hnedej šošovice (alebo hrachu)
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 pl lahôdkového droždia
- 1 pl sušených hríbov (shitake napríklad, alebo lesné hríby)
- ½ čl čiernej soli
- ¼ čl majoránky
- ¼ čl oregana
- ½ čl mletej červenej papriky
Omáčka:
- 1/2 strednej tekvice
- 1 čl soli
- 1 pl lahôdkového droždia
Postup:
Hlivová sekaná:
Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou, aby boli všetky namočené a necháme napučať. Na panvici opražíme cibuľu, cesnak, hríby v troche vody, len aby sa nepripiekli. K zmesi pridáme uvarenú šošovicu, ovsené vločky a dochutíme korením. Zmes dáme do vymastenej formy (10x20cm) na papier na pečenie (lepšie sa to potom odlepí) a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Keď vyložíme z rúry necháme trochu vychladnúť, nakrájame a podávame s omáčkou.
Omáčka:
Tekvicu uvaríme v malom množstve vody so soľou. Keď je uvarená, preložíme do vyššej nádoby, kde zmixujeme s lahôdkovým droždím na omáčku.
Tip:
Lahôdkové droždie dodá tomuto jedlu syrovú príchuť, preto odporúčame nevynechať. Dobrú chuť!