;

Hlivová sekaná so šošovicou a ovsenými vločkami

Hlivová sekaná so šošovicou a ovsenými vločkami

 Prísady: 

Počet porcií: 4 porcie, čas prípravy: 10 minút, čas pečenia: 35 minút

Hlivová sekaná:

  • 150g hlivy ustricovej (alebo 6 ks šampiňónov)
  • 150g ovsených vločiek
  • 200g uvarenej hnedej šošovice (alebo hrachu)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 pl lahôdkového droždia
  • 1 pl sušených hríbov (shitake napríklad, alebo lesné hríby)
  • ½ čl čiernej soli
  • ¼ čl majoránky
  • ¼ čl oregana
  • ½ čl mletej červenej papriky

Omáčka:

  • 1/2 strednej tekvice
  • 1 čl soli
  • 1 pl lahôdkového droždia

Postup:

Hlivová sekaná:

Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou, aby boli všetky namočené a necháme napučať. Na panvici opražíme cibuľu, cesnak, hríby v troche vody, len aby sa nepripiekli. K zmesi pridáme uvarenú šošovicu, ovsené vločky a dochutíme korením. Zmes dáme do vymastenej formy (10x20cm) na papier na pečenie (lepšie sa to potom odlepí) a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Keď vyložíme z rúry necháme trochu vychladnúť, nakrájame a podávame s omáčkou.

Omáčka:

Tekvicu uvaríme v malom množstve vody so soľou. Keď je uvarená, preložíme do vyššej nádoby, kde zmixujeme s lahôdkovým droždím na omáčku.

Tip:

Lahôdkové droždie dodá tomuto jedlu syrovú príchuť, preto odporúčame nevynechať. Dobrú chuť!