;

Jednoduchý šalát s fazuľou a domácou nátierkou

Jednoduchý šalát s fazuľou, lúskami a kapustou

 Prísady: 

Počet porcií: 2, čas prípravy: 10 minút, čas varenia: 30 minút (s chystaním vopred)

Prísady na šalát:

  • 1/2 šálky nahého ovsa
  • 1 1/2 šálky mrazených fazuľových lúskov
  • 1 šálka nadrobno pokrájanej kapusty
  • 1 šálka uvarenej maslovej fazule
  • 1 pl sójovej omáčky
  • 1/2 čl mletej rasce
  • štipka čierneho korenia
  • 1/4 čl mletej kurkumy

Prísady na nátierku:

  • 1/2 balenia bieleho tofu
  • 1/2 šálky uvarenej maslovej fazule
  • 1/4 šálky lahôdkového droždia
  • 1/2 šálky rastlinného mlieka
  • 1/2 čl čiernej soli
  • štipka čierneho korenia
  • 1 čl horčice
  • 1/4 čl sladkej mletej papriky
  • 1/4 čl mletého kôpru (čerstvý ešte lepšie)

Postup:

Ak nemáme vopred uvarenú fazuľu, večer pred dáme do vody namočiť. Ráno potom zlejeme vodu, a v novej vode so soľou uvaríme fazuľu domäkka. Do menšieho hrnca dáme variť ovos v pomere 1 diel ovsa a 2 diely vody. Necháme prevrieť a potom stíšime plameň a varíme asi 30 minút. Ak si ráno spomenieme, tak môžeme namočiť ovos a na obed sa bude variť podstatne kratšie. Na panvici s trochou vody orestujeme fazuľové lúsky s kapustou. Občas premiešame, necháme variť pod pokrievkou. Medzitým si nachystáme omáčku. Do vysokej nádoby dáme prísady na nátierku a ponorným mixérom zmixujeme na hladký krém.

Tip:

Táto nátierka vám vydrží v chladničke aj 2, my spravíme dvojnásobné množstvo a máme aj na druhý deň.