Kapustová polievka so šošovicou a mrkvou
Prísady:
Počet porcií: 4, čas prípravy: 10 minút, čas varenia: 20 minút
- 1 šálka bielej kapusty
- 1 šálka oranžovej šošovice
- 2 mrkvy
- 1/2 šálky hokaido tekvice
- 1 čl mletej rímskej rasce (ak vám nechutí, tak obyčajnej mletej rasce)
- 1 čl čiernej soli
- 1 čl kurkumy (čerstvej alebo sušenej)
- 1/8 čl mletého horčičného semena (áno, opäť sulforafán:))
- štipka čierneho mletého korenia
Postup:
Vo väčšom hrnci uvaríme nadrobno nakrájanú zeleninu so šošovicou, soľou a korením. Podlejeme 1 šálkou vody, keď sa uvarí, prilejeme ešte vodu, aby zelenina plávala vo vode. Môžeme ešte dochutiť lahôdkovým droždím, umeoctom, či miso pastou a nezabudneme posypať horčičným semenom.
Tip
Rímska rasca dodá tejto polievke takú exotickú chuť, ale ak je pre vás príliš výrazné toto korenie, zameňte ho za klasickú mletú rascu.
Dobrú chuť!