;

Kapustová polievka so šošovicou a mrkvou

Kapustová polievka so šošovicou a mrkvou

Prísady: 

Počet porcií: 4, čas prípravy: 10 minút, čas varenia: 20 minút

  • 1 šálka bielej kapusty
  • 1 šálka oranžovej šošovice
  • 2 mrkvy
  • 1/2 šálky hokaido tekvice
  • 1 čl mletej rímskej rasce (ak vám nechutí, tak obyčajnej mletej rasce)
  • 1 čl čiernej soli
  • 1 čl kurkumy (čerstvej alebo sušenej)
  • 1/8 čl mletého horčičného semena (áno, opäť sulforafán:))
  • štipka čierneho mletého korenia

Postup:

Vo väčšom hrnci uvaríme nadrobno nakrájanú zeleninu so šošovicou, soľou a korením. Podlejeme 1 šálkou vody, keď sa uvarí, prilejeme ešte vodu, aby zelenina plávala vo vode. Môžeme ešte dochutiť lahôdkovým droždím, umeoctom, či miso pastou a nezabudneme posypať horčičným semenom.

Tip

Rímska rasca dodá tejto polievke takú exotickú chuť, ale ak je pre vás príliš výrazné toto korenie, zameňte ho za klasickú mletú rascu.

Dobrú chuť!