Karfiolový šalát s čínskou kapustou
Karfiol, čínska kapusta sú vynikajúce s touto zálievkou. Takýto typ šalátu mám v zime najradšej, väčšinu zeleniny zoženiem z miestnych trhov. Kurkuma dodá nielen nádhednú farbu a chuť, ale taktiež podporuje trávenie, funkciu vnútorných orgánov, čistí krv, obsahuje antioxidanty, harmonizuje hladinu cukru v krvi, podporuje vylučovanie žlče, posilňuje imunitu. Tento šalát spolu s hrozienkami je výrobná kombinácia rôznych chutí.
Prísady
Šalát
- 1 šálka karfiolu
- 3-4 listy čínskej kapusty
- 2-3 šampiňóny
- zopár olív
Dresing
- 1/2 šálky karfiolu
- 1/4 avokáda
- 1/4 šálky lahôdkového droždia
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL umeoctu (alebo citrónovej šťavy)
- 1 PL hrozienok
- 1 ČL kurkumy
- voda podľa potreby
Postup:
Všetky prísady na šalát nakrájame a dáme do misky. Zálievku si nachystáme tak, že všetko okrem hrozienok spolu zmixujeme najemno. Nalejeme na šalát, posypeme hrozienkami a podávame.
Tip
Karfiol môžete skombinovať na polovicu s brokolicou, alebo pridať k šalátu ešte postrúhanú mrkvu, či namočené sušené paradajky. Vynikajúci je aj s mladou cibuľkou.