;

Karobovo-škoricové guľky

 

Raw karobovo-škoricové guľky

Dnes si Jarka od rána pýtala čokoládové guľky. A tak som sa po obede teda do nich pustila…lenže dochádzajú mi zásoby kakaa, tak som sa rozhodla, že budú kompletne karobové a ešte ich ozvláštnim veľmi vzácnou koreninou, a to škoricou.  Škoricu používam denne, dávam ju všade možne, má antibiotické účinky a posilňuje imunitný systém. V zime zahreje, takže na toto počasie je ako stvorená. Celková príprava je asi 5-7 minút (podľa rýchlosti obaľovania :)) a nevyžaduje žiadne namáčanie vopred. Tieto karobovo-škoricové guľky sú ideálny dezert pre neohlásené návštevy, alebo keď vás chytí chuť na sladké a chcete ho hneď.

 

Prísady

(20-30 guliek)

  • 1 šálka datlí
  • 1/2 šálky mandlí
  • 1/2 šálky vlašských orechov
  • 1/2 šálky karobového prášku a 2 PL na obalovanie
  • 1/4 šálky javorového sirupu
  • 1 čl škorice
  • štipka soli

 

Postup

V kuchynskom robote zmixujeme datle, mandle, vlašské orechy a karob, škoricu a soľ. Potom pridáme javorový sirup, ešte raz premiešame. Dáme do misky, naberieme 1 čajovú lyžicu a vytvarujeme guľky. Obalíme v karobovom prášku a môžeme podávať. Držia tvar aj pri izbovej teplote.

Tip

Guľky môžete obaľovať aj v zmesi škorica-karob, aby bola chuť intenzívnejšia, alebo v posekaných orechoch.