Karobový hutný sladký chlieb ku káve
Špaldová kávička a k tomu tento dezert spolu s vyloženými nohami po nedeľňajšom obede, to je presne to, čo od tohto sladkého chlebu môžete očakávať. Pohodu. Veľmi dobrý je aj tak sám s nejakým džemom, ak ho polejete čokoládou stane sa z neho luxusný koláč.
Prísady:
Počet porcií: 12 kusov, čas prípravy: 10 minút, čas pečenia 45 minút
- 3 šálky celozrnnej špaldovej hladkej múky
- 1 1/2 šálky rastlinného mlieka (ovsené, sójové, mandľové)
- 1/2 šálky datľového sirupu
- 1/4 šálky karobu
- 1 jablko
- 2 čl kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 čl škorice
Postup:
Vyhrejeme rúru na 180 stupňov. Suché prísady spolu zmiešame v jednej miske. V inej vyššej násobe zmixujeme jablko, mlieko, datľový sirup a prilejeme k suchým prísadám. Vylejeme do formy 10×20 cm a dáme piecť na 40-50 minút. Otestujeme, či je hotový, vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame a podávame s čajom, či špaldovou kávou, napríklad.
Tip:
Celkom by sa do cesta hodili aj nejaké vlašské orechy, tekvica, či slnečnica, aby bol chrumkavejší.
Dobrú chuť!