;

Karobový hutný sladký chlieb ku káve

Špaldová kávička a k tomu tento dezert spolu s vyloženými nohami po nedeľňajšom obede, to je presne to, čo od tohto sladkého chlebu môžete očakávať. Pohodu. Veľmi dobrý je aj tak sám s nejakým džemom, ak ho polejete čokoládou stane sa z neho luxusný koláč. 

Prísady: 

Počet porcií: 12 kusov, čas prípravy: 10 minút, čas pečenia 45 minút

  • 3 šálky celozrnnej špaldovej hladkej múky
  • 1 1/2 šálky rastlinného mlieka (ovsené, sójové, mandľové)
  • 1/2 šálky datľového sirupu
  • 1/4 šálky karobu
  • 1 jablko
  • 2 čl kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 čl škorice

Postup:

Vyhrejeme rúru na 180 stupňov. Suché prísady spolu zmiešame v jednej miske. V inej vyššej násobe zmixujeme jablko, mlieko, datľový sirup a prilejeme k suchým prísadám. Vylejeme do formy 10×20 cm a dáme piecť na 40-50 minút. Otestujeme, či je hotový, vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame a podávame s čajom, či špaldovou kávou, napríklad.

Tip:

Celkom by sa do cesta hodili aj nejaké vlašské orechy, tekvica, či slnečnica, aby bol chrumkavejší.

Dobrú chuť!