Krémové šampiňóny a tofu à la stroganov hotové za 10 minút
Ak máte radi kyslé uhorky a šampiňóny, bude to váš favorit. Máme radi rôzne chute a táto je špecifická a zároveň veľmi príjemná, že sa tento obed, či večera, dá jesť pravidelne. Je to opäť jedno z rýchlych a veľmi chutných jedál, zo surovín, čo bežne dostať v obchode. Chystáme ich bez lepku s pšenom, no jedli sme ich aj s cestovinami, či s chlebom. Tieto krémové šampiňóny a tofu a la stroganov sa hodia k čomukoľvek.
Prísady:
počet porcií: 2, čas prípravy: 10 minút, čas varenia: 10 minút
- 1 šálka pšena
- 1 cibuľa
- 6 šampiňónov
- 1 balenie bieleho tofu (alebo robi plátkov, ak nechcete sóju)
- 6 zaváraných uhoriek
- 2 pl horčice
- 3 pl vegánskej majonézy (značka spak je výborná)
- 1 pl slnečnicového oleja
- soľ
- štipka čierneho korenia
- hrsť čerstvého petržlenu (nemusí byť)
Postup:
Do hrnca dáme pšeno a zalejeme vriacou vodou, na 1 šálku pšena potrebujeme 2,5 šálky vody. Dáme zovrieť, potom stíšime plameň a varíme tak 10 minút, vypneme a necháme pšeno dôjsť. Medzitým na panvici opražíme tofu. Môže byť biele, či akékoľvek vám chutí. Keď je tofu dozlata opražené, vyberieme a dáme nabok. Do panvice dáme cibuľu, šampiňóny, uhorka na pár minút, kým cibuľa a šampiňóny zmäknú. Pridáme soľ, majonézu, horčicu a korenie. Podlejeme trochou vody, tak ¼ -½ šálky. Premiešame a podávame s pšenom, posypeme petržlenom, ak nám chutí.
Tip
Ak nechcete sóju, robi plátky sú veľmi dobrá náhrada, ale tie sú s lepkom. Ak nemáme poruke majonézu, dáme nejakú hotovú nátierku od lunter (napríklad sojakrém, či francúzsku nátierku).
Dobrú chuť!