Mix cookies z orechov a semienok
Veľmi jednoduchá obmena klasických cookies, kde namiesto oleja sme použili orechové maslo. Je to zmes olejnatých semien a ovsených vločiek, ak zoženiete bezlepkové, je to pochúťka aj pre celiatikov. Je to taká rýchlovka, deti ich milujú.
Prísady:
Počet porcií: 20, čas prípravy: 15 minút, čas pečenia: 15 minút
Suché prísady:
- 1 ½ šálky jemných ovsených vločiek pomletých na múku
- ½ šálky jemných ovsených vločiek
- ½ šálky madľových hoblín
- ¼ šálky xylitolu (alebo cukru z kokosových kvetov)
- ¼ šálky strúhaného kokosu
- 2 pl slnečnicových semien
- 2 pl sezamových semien
- 2 pl chia semien
- 1 čl mletej škorice
- 1 čl vanilky
- ½ čl soli
- ½ čl prášku na pečenie
- ½ čl jedlej sódy
- 1 pl mletého ľanu s 3 pl vody
- ¼ šálky orechového masla
- ¼ šálky datľového sirupu (alebo iného tekutého sladidla)
Postup:
Zapneme rúru na 180 stupňov. V malej miske zmiešame pomletý ľan a vodu a necháme 5 minút postáť. Vo väčšej miske zmiešame všetky suché prísady. V ďalšej miske zmiešame mokré prísady aj s ľanovou hmotou a potom všetko spojíme. Na papier na pečenie nakladáme 1-2 polievkové lyžice, podľa toho, aké veľké cookies chceme a dáme piecť na 15 minút. Vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť. Ako vychladnú ešte stuhnú, takže sa nebojte, keď vám pripadajú také jemné, keď ich vyberáte z rúry. Ak nemáte všetky typy semienok doma, nevadí. Dajte čo máte, alebo nedajte tie, ktoré nemáte radi. A pridajte tie, čo vám chutia. Zachovajte však pomer, ak vám napríklad nechutí kokos, tak namiesto ¼ šálky kokosu použite niečo iné, čo radi máte. Tak predídete tomu, že hmota bude príliš mokrá a cookies by neboli také chrumkavé a lahodné. A to by bola teda škoda!
Tip:
Dobrú chuť!