;

Mix cookies z orechov a semienok

Veľmi jednoduchá obmena klasických cookies, kde namiesto oleja sme použili orechové maslo. Je to zmes olejnatých semien a ovsených vločiek, ak zoženiete bezlepkové, je to pochúťka aj pre celiatikov. Je to taká rýchlovka, deti ich milujú.

Prísady: 

Počet porcií: 20, čas prípravy: 15 minút, čas pečenia: 15 minút

Suché prísady:

  • 1 ½ šálky jemných ovsených vločiek pomletých na múku
  • ½ šálky jemných ovsených vločiek
  • ½ šálky madľových hoblín
  • ¼ šálky xylitolu (alebo cukru z kokosových kvetov)
  • ¼ šálky strúhaného kokosu
  • 2 pl slnečnicových semien
  • 2 pl sezamových semien
  • 2 pl chia semien
  • 1 čl mletej škorice
  • 1 čl vanilky
  • ½ čl soli
  • ½ čl prášku na pečenie
  • ½ čl jedlej sódy
  • 1 pl mletého ľanu s 3 pl vody
  • ¼ šálky orechového masla
  • ¼ šálky datľového sirupu (alebo iného tekutého sladidla)
Mix cookies z orechov a semieno

Postup:

Zapneme rúru na 180 stupňov. V malej miske zmiešame pomletý ľan a vodu a necháme 5 minút postáť. Vo väčšej miske zmiešame všetky suché prísady. V ďalšej miske zmiešame mokré prísady aj s ľanovou hmotou a potom všetko spojíme. Na papier na pečenie nakladáme 1-2 polievkové lyžice, podľa toho, aké veľké cookies chceme a dáme piecť na 15 minút. Vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť. Ako vychladnú ešte stuhnú, takže sa nebojte, keď vám pripadajú také jemné, keď ich vyberáte z rúry. Ak nemáte všetky typy semienok doma, nevadí. Dajte čo máte, alebo nedajte tie, ktoré nemáte radi. A pridajte tie, čo vám chutia. Zachovajte však pomer, ak vám napríklad nechutí kokos, tak namiesto ¼ šálky kokosu použite niečo iné, čo radi máte. Tak predídete tomu, že hmota bude príliš mokrá a cookies by neboli také chrumkavé a lahodné. A to by bola teda škoda!

 

Tip:

Dobrú chuť!