;

Mrkvovo-kapustová polievka s karfiolom

Mrkvová polievka s kapustou a karfiolom

Prísady: 

Počet porcií: 4 porcie, čas prípravy: 7 minút, čas varenia: 30 minút

  • 2 mrkvy
  • 1/4 stredne veľkého karfiolu
  • 1/2 šálky kapusty
  • 1 šálka neuvarenej hnedej šošovice (ak namočíme vopred, uvarí sa skôr)
  • 1 čl mletej rasce
  • 1 čl soli
  • ½ čl kurkumy
  • štipka čierneho korenia
  • umeocot na dochutenie
  • 1/8 čl mletého horčičného semena (tak tak, opäť kvôli tomu sulforafánu)

Postup:

Ak máme čas, aspoň 1-2 hodiny vopred namočíme šošovicu. Potom vodu zlejeme a v novej vode so soľou varíme približne 20 minút. Do väčšieho hrnca s vodou dáme variť všetko ostatné. Po 15 minútach je zelenina hotová, naložíme a pridáme šošovicu. Takisto sa dá polievka zmixovať na krém a vznikne parádne oranžová polievka a nezabudneme posypať horčičným semenom.

Tip:

Sem tam pridávame do polievok, či k strukovine ešte morské riasy ako arame, či wakame, ktoré obsahujú rôzne minerály.