Mrkvovo-kapustová polievka s karfiolom
Prísady:
Počet porcií: 4 porcie, čas prípravy: 7 minút, čas varenia: 30 minút
- 2 mrkvy
- 1/4 stredne veľkého karfiolu
- 1/2 šálky kapusty
- 1 šálka neuvarenej hnedej šošovice (ak namočíme vopred, uvarí sa skôr)
- 1 čl mletej rasce
- 1 čl soli
- ½ čl kurkumy
- štipka čierneho korenia
- umeocot na dochutenie
- 1/8 čl mletého horčičného semena (tak tak, opäť kvôli tomu sulforafánu)
Postup:
Ak máme čas, aspoň 1-2 hodiny vopred namočíme šošovicu. Potom vodu zlejeme a v novej vode so soľou varíme približne 20 minút. Do väčšieho hrnca s vodou dáme variť všetko ostatné. Po 15 minútach je zelenina hotová, naložíme a pridáme šošovicu. Takisto sa dá polievka zmixovať na krém a vznikne parádne oranžová polievka a nezabudneme posypať horčičným semenom.
Tip:
Sem tam pridávame do polievok, či k strukovine ešte morské riasy ako arame, či wakame, ktoré obsahujú rôzne minerály.