Müsli tyčinka
Keď niekam idem s deťmi, toto sú müsli tyčinky, ktoré beriem so sebou. Mám ich hotové za pár minút, stačí ich dať na chvíľu do chladu, aby stuhli. Potom ich len nakrájam a ideme na “lilét” (výlet). Perfektne držia pokope, v teple sa nekazia, zasýtia. Dobrá desiata, či olovrant pre každého. A chutia nielen deťom, preto robím vždy dvojitú dávku, lebo každý to chce okoštovať….
Prísady
- 1/2 šálky nasekaných datlí
- 1/2 šálky hrozienok
- 1 1/2 šálky zmesi mandlí a vlašských orechov
- 1/2 ČL škorice
Postup
Datle a hrozienka so škoricou rozmixujeme na kašu. Potom pridáme orechy a mixujeme, kým sa orechy posekajú na kúsky a vznikne lepkavá hmota. Na papieri na pečenie, alebo na fólii vytvarujeme také hrubšie cesto na výšku asi 1-1,5 cm a dáme do chladničky stuhnúť na 30 minút. Keď to stuhne, vyberieme z chladu a pokrájame, vyjde z toho zo 10 menších tyčiniek. Ja to krájam na kocky – jednohubky, je to praktickejšie.
Tip:
Tieto musli tyčinky som robila aj zo zmesi vlašských semien a tekvicových semien a boli výborné. Takisto pre zmenu môžete pridať vanilku, alebo kakaový prášok.