;

Nepečená torta s avokádovou polevou

Opäť jeden koláč zo série nepečených, tentokrát s avokádovou plnkou, navyše bez lepku, ak zameníte ovsené vločky za bezlekové. Veľmi svieža torta, radi k nim dávame esenciálne oleje, ktoré sa dajú aj konzumovať, sú nádherne voňavé a majú veľmi pozitívne zdravotné účinky. Stačí len 1-2 kvapky a prevoňajú tortu až až.

Prísady: 

Počet porcií: 12 porcií, čas prípravy: 10 minút, čas tuhnutia v chladničke: 2 hodiny

Korpus:

  • 1 1/2 šálky ovsených vločiek
  • 1/2 šálky strúhaného kokosu
  • 1/4 šálky karobového prášku
  • 1/2 šálky datľového sirupu (alebo 1 šálka datlí)
  • štipka soli

Plnka:

  • 2 avokáda
  • 1/2 šálky rastlinného mlieka (sójové, mandľové, ovsené, špaldové)
  • 1/2 šálky ďatlového sirupu
  • 1 pl tahini
  • 1 čl arowrootu
  • 1 čl škorice
  • štipka soli

Postup:

Korpus:

Ovsené vločky pomelieme vo food procesore s nožom S na múku, pridáme kokos a ešte raz mixujeme. Potom pridáme zvyšné prísady na korpus a opäť pustíme stroj. Keď máme kompaktnú hmotu, preložíme do tortovej formy približne s priemerom 18 cm. Boky vytiahneme o niečo vyššie, aby sme spravili taký lievik, kde dáme plnku.

Plnka:

Zmixujeme všetky prísady na plnku, zvládne to aj ponorný mixér. Dáme na korpus a potom šupneme do chladničky na 2 hodiny stuhnúť.

Tip:

Namiesto jedného avokáda môžete dať banán, v sezóne prípadne zopár jahôd a budete mať inú príchuť. Niekedy primiešame aj pár kvapiek pomarančového esenciálneho oleja.

Dobrú chuť!