;

Ovseno-pšenový koláč s plnkou z mladého kokosu

Rýchly koláč z ovsa, pšena a mladého kokosu

Výborný koláč alebo večera. Kto má rád sladké večere, tu je jeden návrh, čo sa dá nielen večerať, ale aj raňajkovať. My sme tých tradičných koláčov už nabažení, a tak nás takéto iné koláče fascinujú. Deti si môžu dať koľko im chutí, my tiež a sme bez výčitiek, že sme všetci zjedli veľa sladkého. Sladké potrebuje mozog, my ako energiu na fungovanie, skrátka, varíme a pečieme tak, aby to nebolo len pre naše chute, ale aj naše zdravie.

Prísady: 

Počet porcií: 12 porcií, čas prípravy: 10 minút, čas pečenia: 35 minút

Korpus:

  • 1 1/2 šálky ovsených vločiek pomletých na múku
  • 1 1/2 šálky rastlinného mlieka (sójové, mandľové, ovsené)
  • 1 1/2 šálky datlí
  • 1/4 šálky neuvareného pšena pomletého na múku
  • 1/2 čl mletej škorice
  • 1/2 šálky mandlí, alebo vlašských orechov
  • štipka soli

Plnka:

  • 1/2 z dužiny mladého kokosu
  • 10 ks datlí
  • 1/2 šálky rastlinného mlieka (sójové, mandľové, ovsené)

Postup:

Korpus:

Zapneme rúru na 180 stupňov. Ovsené vločky pomelieme v mlynčeku na kávu, alebo food procesore s nožom S na múku. Datle zmixujeme s mliekom na krém. Pridáme všetky ostatné suroviny a premiešame. Dáme piecť na 30 minút.

Plnka:

Zmixujeme všetky prísady na plnku, zvládne to aj ponorný mixér. Keď sa upečie korpus, necháme ho trochu vychladnúť a natrieme naň plnku. Môžeme ešte poliať datľovým sirupom a podávame.

Tip:

Okrem datľového sirupu môžete pridať akýkoľvek domáci džem, alebo poliať čokoládou.

Dobrú chuť!