Ovseno-pšenový koláč s plnkou z mladého kokosu
Výborný koláč alebo večera. Kto má rád sladké večere, tu je jeden návrh, čo sa dá nielen večerať, ale aj raňajkovať. My sme tých tradičných koláčov už nabažení, a tak nás takéto iné koláče fascinujú. Deti si môžu dať koľko im chutí, my tiež a sme bez výčitiek, že sme všetci zjedli veľa sladkého. Sladké potrebuje mozog, my ako energiu na fungovanie, skrátka, varíme a pečieme tak, aby to nebolo len pre naše chute, ale aj naše zdravie.
Prísady:
Počet porcií: 12 porcií, čas prípravy: 10 minút, čas pečenia: 35 minút
Korpus:
- 1 1/2 šálky ovsených vločiek pomletých na múku
- 1 1/2 šálky rastlinného mlieka (sójové, mandľové, ovsené)
- 1 1/2 šálky datlí
- 1/4 šálky neuvareného pšena pomletého na múku
- 1/2 čl mletej škorice
- 1/2 šálky mandlí, alebo vlašských orechov
- štipka soli
Plnka:
- 1/2 z dužiny mladého kokosu
- 10 ks datlí
- 1/2 šálky rastlinného mlieka (sójové, mandľové, ovsené)
Postup:
Korpus:
Zapneme rúru na 180 stupňov. Ovsené vločky pomelieme v mlynčeku na kávu, alebo food procesore s nožom S na múku. Datle zmixujeme s mliekom na krém. Pridáme všetky ostatné suroviny a premiešame. Dáme piecť na 30 minút.
Plnka:
Zmixujeme všetky prísady na plnku, zvládne to aj ponorný mixér. Keď sa upečie korpus, necháme ho trochu vychladnúť a natrieme naň plnku. Môžeme ešte poliať datľovým sirupom a podávame.
Tip:
Okrem datľového sirupu môžete pridať akýkoľvek domáci džem, alebo poliať čokoládou.
Dobrú chuť!