;

Ovsený koláč s ovocím a posekanou čokoládou (bez lepku)

Ovsený koláč s posekanou čokoládou

Veľmi rýchly a jednoduchý, tieto dva parametre presne opisujú tento čokoládový koláč. Ovsené vločky, jablká, karob, kokosový cukor, čokoláda, prášok do pečiva a voda. Toto sú všetky prísady.

Takéto recepty a ďalších 105 perfektných receptov vás čaká v našom online kurze: 21-dňovej zmena. Je to kurz kde sa dozviete ako sa stravovať zdravšie. Nájdete tu návody, čo si nachystať v kuchyni, kde a čo nakupovať, ako variť, čo s čím kombinovať. Všetko detailne no zároveň jednoducho popísané. Nie je to kurz len o varení, ale každý deň rozoberáme aj tému, ktorá sa týka výživy a optimálneho zdravia. Je to kurz o plnohodnotnej strave. Zároveň sme mysleli aj na všetky možné alergie a intolerancie, skrátka každý si tu príde na svoje.

Prísady:

Počet porcií: 12-16ks, čas prípravy: 10 minút, čas pečenia: 30 minút

  • 2 šálky ovsených vločiek (alebo ovsenej múky)
  • 2 väčšie jablká (alebo 3 hrušky, alebo výživa)
  • 1/2 šálky kokosového cukru
  • 1/2-1 šálka vody
  • 1/4 šálky karobu (alebo kakaového prášku)
  • 2 pl mletého ľanu
  • 1 čl prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 60g čokolády (na varenie)

Postup:

Jablká, alebo hrušky ošúpeme  a zmixujeme s 1/2 šálky vody. Zapneme rúru na 180 stupňov. Suché prísady (ovsené vločky, kokosový cukor, karob, kypriaci prášok, štipka soli) premiešame a pridáme mix ovocia a vody. Posledné razy som kombinovala celé vločky a ovsenú múku (alebo vločky pomleté na múku) v pomere 1/2 šálky múky a 1 1/2 šálky ovsených vločiek. Tento pomer vločiek a múky nám chutí najviac. Vyskúšajte, čo vám bude viac chutiť. Zvyšnú vodu necháme bokom. Ak nemáme čerstvé ovocie poruke, môžeme zameniť za výživu. Skúšala som aj aj a je to výborné s čerstvý ovocím, či výživou. Vymiešame metličkou na vláčne cesto, ak je príliš tuhé, prilejeme zvyšok vody. Cesto nemá byť úplne tekuté, ale ani to nemá byť hutná hmota. Do formy 20×30 cm dáme papier na pečenie a vylejeme cesto. Posekáme čokoládu a posypeme ňou cesto. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov, 30 minút. Odporúčam test vidličkou, keďže každá rúra pečie inak. Ak po zapichnutí je vidlička čistá, koláč je upečený. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Tip:

Posypať cesto môžeme aj orechami, olejnatými semenami. Do cesta takisto môžeme primiešať hrozienka, či orechy, ak ich máme radi. Dobrú chuť!