Polievka z červenej kapusty a šošovice
Prísady:
Počet porcií: 4 porcie, čas prípravy: 7 minút, čas varenia: 30 minút
- 1 1/2 šálky pokrájanej červenej kapusty
- 500 ml paradajkového pretlaku (ideálne domáceho)
- 1 sladký zemiak pokrájaný na kocky
- 1/2 šálky červenej šošovice
- 1/4 pokrájanej strednej hokaido tekvice
- 1 čl slnečnicového oleja
- 1 čl mletej rasce
- 1 čl soli
- ½ čl kurkumy
- 1 čl mletej sladkej papriky
- štipka čierneho korenia
- 2 listy kelu (nemusí byť)
- 1/8 čl mletého horčičného semena (presne, sulforafán!)
Postup:
Na oleji opražíme takých 5 minút pokrájanú červenú kasustu so soľou a mletou rascou. Zalejeme 3 šálkami vody, pridáme paradajkový pretlak a ostatné prísady. Znížime plameň a varíme okolo 30 minút a potom posypeme horčičným semenom.
Tip:
V sezóne odporúčame čerstvé paradajky spariť, ošúpať, zmixovať a tie použiť namiesto paradajkového pretlaku.