;

Raw snickers tyčinky

Jooooj, toto je hriešne dobrý dezert! Nie je úplne raw, lebo sú tam ovsené vločky, ale nechceli sme, aby to bolo mega sýte, tak sme orechy zamenili za ovsené vločky a zistili sme, že je to vlastne takto chutnejšie. Aj keď v plnke je arašidové maslo a orechy a čokoláda tiež nie je bez tuku, tak si toho radšej spravte menej. Keď už teda padne celý plech, nech je to taký malý plech! 

Prísady: 

Počet porcií: 10, čas prípravy: 10 minút, čas tuhnutia: 2 hodiny

Základ:

  • 1 ½ šálky mletých ovsených vločiek na múku
  • 3 pl rozpusteného kakaového masla
  • 3 pl javorového sirupu (alebo iného tekutého sladidla)
  • 1 pl pomletého ľanu
  • vanilka
  • štipka soli

Plnka:

  • 1-2 pl arašidového masla
  • 10 vlašských orechov

Čokoláda:

  • 1/2 šálky kakaovej hmoty (100% čokoláda)
  • 1/2 šálka kakaového masla
  • 1/4-1/2 šálky rastlinného mlieka (sójové, mandľové, ovsené)
  • 2-4 pl cukru na dosladenie (xylitol, cukor z kokosových kvetov)
Raw snickers tyčinky

Postup:

Nachystáme si základ. Pomleté ovsené vločky a ľan zmiešame s kakaovým maslom a sirupom. Vytvoríme kompaktnú hmotu, ktorú dáme stuhnúť do mrazničky, kým si nachystáme zvyšok. Zatiaľ si nachystáme čokoládu. Na veľmi malom ohni rozpustíme v hrnci prísady na čokoládu a stále miešame, aby sa nepripiekla. Keď je roztopená a úplne premiešaná, odstavíme z ohňa.

Vyberieme z mrazničky základ a nakrájame na tyčinky približne 1,5 cm široké a 4-5 cm dlhé.

Na každú tyčinku dáme trochu arašidového masla a pár vlašských orechov.

Dáme opäť do mrazničky aspoň na 10-20 minút.  Keď budeme polievať snickers tyčinky čokoládou, nech čokoláda nestečie.

Opatrne polievkovou lyžicou naberieme čokoládu a polievame jednotlivé tyčinky, môžeme to robiť na etapy. Polejeme jedenkrát, dáme na chvíľu stuhnúť do mrazu a polejeme druhýkrát, ak chceme hrubšiu vrstvu čokolády, ak sa ponáhľame, polejeme len jedenkrát, alebo tyčinky namáčame do nádoby s čokoládou, čo je pre nás rýchlejšie.

Tip:

Ak nemáte poruke kakaovú hmotu, použite kakaový prášok a kakaové maslo, alebo karobový prášok.

Dobrú chuť!