Šalát coleslaw s pečenými krekrami
Prísady:
Počet porcií: 2 porcie, čas prípravy: 10 minút
- 1 šálka nastrúhanej červenej kapusty
- 1 šálka nastrúhanej bielej kapusty
- 1 postrúhaná mrkva
- 3 pl vegan majonézy spak (dostať bežne v tescu)
- šťava z ½ citróna
- ½ čl čiernej soli
- štipka čierneho korenia
Postup:
Všetko spolu zmiešame a necháme pár minút odstáť, aby zelenina zmäkla. Môžeme podávať ako hlavné jedlo s krekrami, kváskovým či plnozrnným chlebom, plackami, či ako prílohu k hlavnému jedlu.
Tip
Ak chcete spraviť nízkotučnú verziu, odporúčame zmixovať biele tofu s rastlinným mliekom, dochutiť čiernou soľou.
Dobrú chuť!